CNC Router Çeşitleri Nelerdir?
CNC Router Çeşitleri Nelerdir?

CNC Router Çeşitleri Nelerdir?

 26.08.2019

CNC router, yaygın olarak sanayide kullanılan CNC tezgâhların biraz daha ekonomik modeli olarak nitelendirilebilir. Ülkemizde daha çok reklam sektöründe kullanılan CNC routerlar, CNC tezgâhlar ile benzer özellikler taşırlar. Ancak CNC router makinelerinin aynı zamanda dik işleme özelliği olması nedeniyle frezeleme işlemi de yapılabilmektedir.

  

CNC Router Çeşitleri Nelerdir?

CNC router, yaygın olarak sanayide kullanılan CNC tezgâhların biraz daha ekonomik modeli olarak nitelendirilebilir. Ülkemizde daha çok reklam sektöründe kullanılan CNC routerlar, CNC tezgâhlar ile benzer özellikler taşırlar. Ancak CNC router makinelerinin aynı zamanda dik işleme özelliği olması nedeniyle frezeleme işlemi de yapılabilmektedir. Ayrıca bilgisayar destekli çalışan bu tezgâhlar sayesinde başta reklam olmak üzere mobilya sektöründe rakipler ile mücadelede büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Bunların yanı sıra CNC routerların farklı çeşitleri bulunmaktadır. Birçok sektörün ihtiyacına cevap veren CNC makine çeşitleri; CAD-CAM yazılımları ile kullanılırlar ve çelik, alüminyum, mermer, ahşap, plastik ve bakır gibi malzemelerin işlenmesinde rahatlıkla kullanılabilirler. Peki, CNC router çeşitleri nelerdir?

CNC Router Çeşitleri

CNC router tezgâhlar, kullanıldıkları sektörler için birçok avantaj sunmaktadır. Bu avantajların başında ise bir kez yazılan programın tekrar tekrar kullanılarak pratiklik sağlamaları gelmektedir. Yine standart cihazlarının yanı sıra ayar ve kalıpları bağlama konusunda da kolaylık sağlayan CNC routerlar ile karmaşık geometrik yüzeyler pratik şekilde yapılır. Yapılacak işi yüksek doğrulukta yürüten ve insan gücü kullanımını azaltan bu CNC makineleri, kalıp kullanımı olmadığı için maliyeti de ciddi oranda düşürürler.

Kullanımları büyük avantaj sağlayan bu tezgâhları satın almadan önce hangi sektör için satın alınacağı saptanmalı ve CNC makinesi çeşitleri incelenmelidir. Bu doğrultuda en çok tercih edilen CNC routerlardan birisi de mini CNC olarak adlandırılan tezgâhlardır. Bunların yanı sıra büyük mobilya CNCahşap CNC ve mermer CNC gibi çeşitleri olan makineler arasından sektörünüze uygun olanını satın alarak işlerinizi kolaylaştırabilir ve kazancınızı artırabilirsiniz.

CNC Router Fiyatları

Akla gelebilecek hemen her alanda kullanılabilen CNC routerlar konusunda herhangi bir tecrübeniz yoksa bu durumda işin uzmanından yardım almanızda yarar vardır. Ayrıca alacağınız makinenin kaliteli ve iyi bir şekilde montajlanmış olması gerekmektedir. Aksi halde CNC makinesi ilerleyen zamanlarsa size sıkıntı yaşatabilir.

Bunların yanı sıra CNC router fiyatları tercih edilen ürüne göre değişiklik göstermektedir. Ancak fiyatlar üzerinde en çok etkisi olan faktörler arasında; köprü ve hareket özellikleri, motor gücü ve titreşimi ile motor ucundaki dişlilerin özellikleri bulunmaktadır.

 CNC Router Kullanım Alanları Nelerdir?

Yorumlarınız ve sorularınız bizim için kıymetlidir

Hangi Para Birimi İle Görmek İstersiniz
TL Türk lirası