Cnc Router Kullanım Alanları
Cnc Router Kullanım Alanları

Cnc Router Kullanım Alanları

 04.12.2018

Cnc Router Almadan Önce Bilinmesi Gerkenler `;

  

Cnc router alırken dikkat edilmesi gerekenler

 

Cnc Router Alırken Bilinmesi Gerken Unsurlar 

    Cnc router makinesi alımından önce ilk araştırılması gereken husus cnc router makinesi ile işlenecek ürünlerin malzeme yapısı ve işlenebilirliği , boyutları , günlük ihtiyaç duyulacak adeti ve buna benzer konuların analiz edilmesi gerekmektedir.

-Cnc Router İşelenecek ürünün Malzeme Yapısı ve İşlenebilirliği

Kullanılacak ürünün malzeme yapısını incelemek oldukça önemlidir. Cnc Makinelerinde kullanılan freze uçları ve matkaplar çok sert çelik ve benzeri alaşımları keserken zorlandıkları kadar çok yumuşak işleride keser iken sünek yapıları dolayısı ile kesim yapmakta zorlanabildiği durumlar ortaya çıkmaktadır. Örnek olarak 4140 bir çelik için bol miktarda talaş kaldırmaya makinlerin gücü yetmez iken sünger gibi malzemelerdede kesimde istenen sonuçlar elde edilememektedir. 

-Cnc Router Boyutları ile Karar Verme

        ? Cnc Router almadan önce yapılması gereken analizler arasında makinenin boyutlarınada karar vermek gerekmektedir. İşleyeceğimiz ürünün boyutları ile maliyet ve o ürünün ham maddesi ile uygun ölçüde makine kararı vermek bazen satın alınan makinenin fiyatını yükseltir iken kullanım maliyetlerini düşürmektedir. Örneğin ; 25cmx25cm ürünleri ham maddesi mdf tabla olan bir ürünü seri üreteceğiz. Bu makine 2100 x 2800 cm ürünü işleyebilir olması mdf plakaların 210×280 cm olduğu için sürekli mfd tablaları küçülmek için harcanan işçiliği ve fire oranını en aza indirmesine neden olmaktadır. Yer problemi nedeni ile küçük makine alınacak ise 1050 cm bir makine tercih edilebilir. bu sayede mdf tablanın 2 parçadan taha fazla parçalanması gerekmez. Sizde Bu doğrultuda sadece işleyeceğiniz ürünün ölçülerine yönelik değil kullanacağınız hammadenin en az fire vereceği boyutları düşünerek karar vermeniz sizin için doğru olacaktır.

Cnc Router

,

– Cnc Router Alımında işlenecek ürün adetine

Yorumlarınız ve sorularınız bizim için kıymetlidir

Hangi Para Birimi İle Görmek İstersiniz
TL Türk lirası