CNC Router Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

CNC Router Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 26.08.2019

CNC Router Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  

CNC Router Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Gelişen teknoloji ile beraber pek çok işletme CNC router makinelerini tercih etmeye başladı. Çünkü bu makineler; ahşap, kompozit, pleksi, derlin, MDF, poliüretan, sunta ve hafif metallerin üzerinde şekillendirme ve oyma gibi işlemleri gerçekleştirmede büyük kolaylık sağlamaktadır. X,Y ve Z olmak üzere 3 eksen boyunca bağımsız olarak hareket edebilen bu CNC makinesi, farklı sektörlerin bir numaralı tercihi durumundadır. Bu sektörlerin başında da mobilya ve reklam sektörü gelmektedir. Ancak CNC routerlar her ne kadar işi kolaylaştıran makineler olsalar da, satın alırken belli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Peki, CNC router satın almadan önce göz önünde bulundurulması gereken noktalar hangileridir?

CNC Router Satın Alırken Bunlara Dikkat Edin!

İyi ve kaliteli bir CNC tezgâh almak isteyenler, öncelikli olarak iyi bir araştırma yapmalı ve sonrasında satın alımı gerçekleştirmelidir. Bu doğrultuda kurumsal CNC firmaları arasından seçim yaparak kaliteli bir makine alabilir ve işlerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Fakat CNC makinesisatın alırken dikkat etmeniz gereken yalnızca firma değildir. Bunun yanında göz önünde bulundurmanız gereken birçok faktör vardır. Bahsedilen bu faktörleri şöyle sıralayabiliriz:

  •        Makinenin Şasesi: CNC routerlar arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus sağlam bir şaseye sahip olmasıdır. Bu nedenle almayı düşündüğünüz makinenin kalın yapılı kaynaklı ve aynı zamanda taşlanmış bir şaseye sahip olmasına özen göstermelisiniz. Bunun yanı sıra tercih edeceğiniz tezgâhın şase ray kanalı açılmış olmalıdır. Bu, daha yüksüz motor sürüş imkânı sunduğu gibi pürüzsüz kenar yüzeyi elde etmeyi sağlar.
  •        Köprü Yüksekliği: CNC routerlar konusunda hassas davranmanız gereken bir diğer konu ise köprü yüksekliğidir. Özellikle derin yapılı modeller işleyebilmek adına yeterli köprü yüksekliğine sahip olmasına özen göstermelisiniz.
  •        Hızı: Satın alacağınız CNC routerın yeterli hızda olması, yapacağınız işlerde size zaman kazandıracaktır.
  •        Motor Türü: Makinenin step ya da servo olmasına dikkat etmelisiniz. Yine uzun süreli işleme açısından step motorlu CNC routerlar risklidir. Bu nedenle servo motor tercih edebilirsiniz.

Sonuç olarak CNC router satın alırken yukarıdaki bahsedilen noktalara dikkat ederek sektörünüze uygun bir seçim yapabilir, işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Scroll to Top