Mini CNC Router Nerelerde Kullanılır?
Mini CNC Router Nerelerde Kullanılır?

Mini CNC Router Nerelerde Kullanılır?

 26.08.2019

Mini CNC Router Nerelerde Kullanılır?
CNC router, mekanik işlemeyi gerektiren pek çok işlemi bilgisayar komutları vasıtası ile gerçekleştiren cihazlara verilen addır. Bu makinelerin ebat olarak küçük olanlarına ise mini CNC router adı verilmektedir.

  

Mini CNC Router Nerelerde Kullanılır ?

CNC router, mekanik işlemeyi gerektiren pek çok işlemi bilgisayar komutları vasıtası ile gerçekleştiren cihazlara verilen addır. Bu makinelerin ebat olarak küçük olanlarına ise mini CNC router adı verilmektedir. Daha çok hobi amaçlı olarak yapılan ahşap kesme işleri için tercih edilen bu makineler, masa üstünde de rahatlıkla kullanılabilmektedir. Çünkü ebatları profesyonel makinelere göre oldukça küçüktür. Yine mini CNC routerlar istenilen yere kolaylıkla taşınabilir ve rahatlıkla kullanılabilirler.

Mini CNC router modelleri; üstün performans, sağlam gövde yapıları ve uygun fiyatlı olmaları ile ön plana çıkmaktadır. Yine bu CNC makineleri 60×60 cm, 80×80 cm, 80×120 cm, 100×100 cm ve 100×150 cm gibi işleme alanları ile pek çok ihtiyaca uygun şekilde tasarlanırlar. Ayrıca mini CNC routerların her ne kadar hobi amaçlı kullanımları yaygın olsa da, zorlu çalışma şartlarına uyum sağlayabilecekleri de göz ardı edilmemelidir.

Mini CNC Router Kullanım Alanları Hangileridir?

Mini CNC router modelleri,masaüstü kullanıma uygun küçük işleme alanlarına sahip makinelerdir. Bu makineler; ebatlama, şekillendirme, rölyef işleme, yazı kazıma gibi pek çok amaç ile kullanılabilmektedir. Masaüstü CNC routerlar ile işlenebilecek farklı malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler arasında ise; MDF, ahşap, sunta, plastik, kontrplak gibi malzemeler yer alır. Yine sıklıkla kullanıldıkları alanlardan birisi de mobilya sektörüdür. Mini CNC router modelleri ile ahşap parçalara desen, motif işleme, yazı kazıma ve 3 boyutlu rölyef işleme gibi pek çok işleme yapılabilir.

Hobi CNC router olarak da anılan mini CNC makinesi, ne kadar dik işleme (freze) tezgahlarına göre güçsüz olsa da hafif metalleri rahatlıkla işlemektedir. Ayrıca derlin, poliüretan, pleksi vb. kimyasal bileşenli yumuşak malzemelerin işlenmesi de mümkündür. Ancak bunun için tecrübe gerektirdiği de unutulmamalıdır.

Mini CNC routerların en sık kullanıldığı diğeralanlar ise; kalıp imalatı, reklamcılık, tasarım stüdyoları, hediyelik eşya, hobi amaçlı, mimari model hazırlama, taş işleme ve PCB devre kazıma gibi alanlardır. Siz de masaüstü kullanıma uygun bu makinelerden satın alarak dilediğiniz yere konumlandırabilir ve işlerinizi pratik bir şekilde yürütebilirsiniz.

CNC FREZE

YERLİ CNC ROUTER MAKİNEYE FAİZSİZ KREDİ İMKANI KOSGEB

Yorumlarınız ve sorularınız bizim için kıymetlidir

Hangi Para Birimi İle Görmek İstersiniz
TL Türk lirası