Hobi CNC ile Masaüstü CNC Farkları Nelerdir?
Hobi CNC ile Masaüstü CNC Farkları Nelerdir?

Hobi CNC ile Masaüstü CNC Farkları Nelerdir?

 28.08.2019

CNC router, sahip olduğu mekanik özellikleri ve sağlam yapıları ile alüminyum, plastik, mermer, bakır, poliüretan ve ahşap gibi ürünleri kolaylıkla işleyen makinelere verilen addır. Bu doğrultuda günümüzde farklı sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte CNC routerlar imal edilmektedir.

  

Hobi CNC ile Masaüstü CNC Farkları Nelerdir?

CNC router, sahip olduğu mekanik özellikleri ve sağlam yapıları ile alüminyum, plastik, mermer,  bakır, poliüretan ve ahşap gibi ürünleri kolaylıkla işleyen makinelere verilen addır. Bu doğrultuda günümüzde farklı sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte CNC routerlar imal edilmektedir. Bunlar arasında mobilya CNC ve mermer CNC makineleri de yer almaktadır. Ancak CNC router çeşitleri bunlar ile sınırlı değildir. Ayrıca hobi CNC router ve masaüstü CNC router olarak adlandırılan makineler de mevcuttur. Bilgisayar yazılımları ile çalışan bu makineler arasında ise belli farklar bulunmaktadır. Peki, bu iki CNC makinesi arasında farklar nelerdir?

Masaüstü CNC Router ve Hobi CNC Router Arasındaki Farklar

Çeşitli malzemelerin kısa süre içerisinde seri bir şekilde kesimini sağlayan masaüstü ve hobi CNC routerlar arasında belli farklar vardır. Farklı sektörlerde imalat yapan firmalar ise, kendi sektörlerine uygun olarak bu CNC makineleri arasından seçim yapabilmektedir. Yine iki makine arasında farkları ise şöyle sıralayabiliriz:

  •        Masaüstü olarak anılan CNC routerlar genellikle daha küçük kapasiteli makineler olarak karşımıza çıkarken, hobi CNC router modelleri ise daha büyük kapasiteli makinelerdir. Yine masaüstü modellerin daha çok yerli üretim olduğu söylenebilir.
  •        Hobi CNC’lerin kullanımı için Corel Draw adı verilen yazılımın bilinmesi gerekmektedir. Çünkü  bu grafik tasarım yazılımı ile sayesinde çizimler sisteme aktarılmaktadır.
  •        Masaüstü CNC’ler, G-M kodları ile birlikte çalışırlar ve bu kodlar elle yazılabilmelerinin yanı sıra CAM programları ile de yazılabilirler.
  •        Masaüstü CNC tezgâhlar daha çok ahşap kesim için tercih edilirler.  Hobi CNC router modelleri ile mermer, sunta, MDF ve ahşap gibi farklı malzemelerin üzerinde çalışmak mümkündür.
  •        Son olarak Masaüstü tezgâhlar iki boyut kesim yaparken hobi CNC makineleri ise 3 boyutlu kesim yapabilmektedir. Ayrıca hobi CNC’ler, genellikle hediyelik eşya üretimi yapan firmalar tarafından tercih edilir, şekil ve desen konusunda ise kısıtlama olmadan çalışabilirler.

Hobi CNC tezgâhları ile masaüstü CNC’ler arasındaki farklar kısaca yukarıda bahsedildiği gibidir. Siz de bu iki CNC makinesi arasından sektörünüze uygun bir seçim yaparak işlerinizi hızlandırabilirsiniz.

Yorumlarınız ve sorularınız bizim için kıymetlidir

Hangi Para Birimi İle Görmek İstersiniz
TL Türk lirası