Mini CNC Router Nedir?
Mini CNC Router Nedir?

Mini CNC Router Nedir?

 26.08.2019

Günümüzde imalat yöntemlerinin vazgeçilmezlerinden birisi de bilgisayar kontrollü cihazlardır. CNC routerlar ise, başta reklamcılık olmak üzere mobilya ve taş işleme sektörüne kadar geniş bir kullanım alanı sahip bilgisayar kontrollü işleme merkezleridir..

  

Mini CNC Router Nedir?

Günümüzde imalat yöntemlerinin vazgeçilmezlerinden birisi de bilgisayar kontrollü cihazlardır. CNC routerlar ise, başta reklamcılık olmak üzere mobilya ve taş işleme sektörüne kadar geniş bir kullanım alanı sahip bilgisayar kontrollü işleme merkezleridir. Bu tezgâhlarda demir, ahşap, pleksi, alüminyum ve pirinç gibi malzemelerin tamamı işlenebilmektedir. Genellikle 3 eksenli olan CNC routerlar, kendi içerisinde çeşitlere ayrılmaktadır. Bu anlamda CNC router çeşitleri arasında Mini CNC router da yer almaktadır. Peki, mini CNC routerların özellikleri nelerdir?

Mini CNC Router Özellikleri

Mini CNC router, daha çok profesyonel olmayan ve hobi ile uğraşan kişilerce tercih edilen bir CNC makinesi çeşididir. Bunun en önemli nedeni ise, mini CNC routerların adından da anlaşılacağı üzere ebatlarının küçük olmasıdır. Bu nedenle de hobi amaçlı yapılacak ahşap kesme işleri için sıklıkla tercih edilmektedir.

Mini CNC routerlar, özellikle masanızın üzerinde rahatlıkla kullanılabilecek makinelerdir. Bu doğrultuda kolaylıkla taşıyabilir ve işlerinizi dilediğiniz ortamda yürütebilirsin. Yine mini CNC router makinelerinin işleme için kullanıldıkları alanlar ise oldukça geniştir. Bu doğrultuda büyük boyutlardaki bir CNC routerın işleyebildiği bakır, demir, cam, tahta ve plastik gibi malzemeler bu makineler yardımı ile de kolaylıkla kesilebilmektedir.

Bunların yanı sıra merak edilen konulardan birisi de mini CNC routerların çalışma prensibidir. Aslına bakılırsa bu makinelerin çalışma prensibi profesyonel CNC routerlar ile aynıdır. Tamamen yazılımlar vasıtası ile çalışan CNC makineleri bahsedilen bu yazılımlar olmadan kesinlikle çalışmaz. Mini CNC router makinelerinde kullanılan yazılımlar ise CAT ve CAM adı verilen yazılımlardır. Bu yazılımlar kodlar vasıtasıyla gerekli komutları göndererek kesme ve çizme işlemelerini kusursuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlarlar.

Mini CNC Router Fiyatları

Mini CNC router fiyatları, satın alınmak istenilen makinenin hangi sektörde kullanılacağı ve ebatları gibi faktörlerden etkilenmektedir. Hobi CNC router olarak da bilinen bu makineler genellikle hediyelik eşya üretimi için kullanılmaları nedeniyle fiyatları da profesyonel CNC makinelerine göre daha uygundur. Bunun yanı sıra ÇİN menşeli olan makineler çok daha uygun fiyatlıdır. Ancak gelecekte sorun yaşamamanız adına Türk menşeli CNC firmalarını tercih etmenizde yarar bulunmaktadır.


Mini CNC Router Nerelerde Kullanılır?

Yorumlarınız ve sorularınız bizim için kıymetlidir

Hangi Para Birimi İle Görmek İstersiniz
TL Türk lirası